Vaccineren van uw konijn

Informatie over vaccinaties (en waarom dit zo belangrijk is!)
In Nederland zijn er 3 dodelijke konijnenziektes:
-Myxomatose
-RHD1
-RHD2 Al deze ziektes zijn virussen en wanneer je konijn ze krijgt is het niet meer te redden.
De virussen heersen onder onze wilde konijnen. Zo lang er wilde konijnen leven, blijven deze ziekten dus bestaan. Het enige wat je er tegen kunt doen is je eigen konijn(en) vaccineren! Veel dierenartsen beweren dat vaccineren niet per se nodig is omdat je konijnen bv niet in contact komen met wilde konijnen of binnen wonen. Dat is niet waar. Virussen worden niet alleen overgedragen door contact tussen konijnen onderling, maar ook via de uitwerpselen en urine van wilde konijnen. Loop jij ergens waar een besmet konijn heeft gelopen (in het bos, park, langs het kanaal, in een weiland, op een voetbalveld) dan neem je dat virus dus mee naar huis en kan je konijn het ook krijgen. Hetzelfde geldt wanneer je bv gras of kruiden uit de natuur plukt.
Daarnaast worden de virussen overgedragen door vliegen en muggen en die kunnen gewoon je tuin in vliegen.
Regelrechte lariekoek dus als beweerd wordt dat enten niet nodig is, want elk konijn loopt risico. Helaas zijn door zulke domme adviezen al veel slachtoffers gevallen.

Sinds een paar jaar is er een nieuw vaccin op de markt dat in één klap je konijnen beschermt tegen de 3 virussen: De Nobivac Myxo-rhd plus vaccinatie. Je moet deze vaccinatie jaarlijks blijven geven

Al onze konijnen zijn hiermee gevaccineerd. Ook ontvang je van ons jaarlijks de herinnering voor de herhaal vaccinatie. Ook organiseren we maandelijks een vaccinatiemidddag waarop je met je konijnen terecht kunt. Op deze middag bieden we de vaccinatie goedkoper aan dat de gemiddelde dierenartsprijs. Ook kijken we de konijnen na op gewicht en worden de nagels geknipt. De voorwaarde om op deze vaccinatiemiddag aan te sluiten is dat je minstens één konijn bij ons hebt geadopteerd. Eventuele andere konijnen die je hebt zijn dan ook welkom. Hiervoor hoef je niks te doen, je ontvangt de mails vanzelf.

De Konijnenherberg ontvangt geen subsidie voor de opvang van konijnen. Al het werk gebeurt op vrijwillige basis. Wij zijn altijd blij met een donatie. Ons rekeningnummer is NL04INGB0007403182 op naam van de Konijnenherberg. KvK 66549671