Opvang en herplaatsing

U kunt bij de konijnenherberg terecht als u uw konijn wil afstaan of als u juist een konijntje wil adopteren. Lees hieronder hoe dat bij ons in zijn werk gaat!
Konijn aan de Konijnenherberg afstaan.
Als u om wat voor reden dan ook niet meer voor uw konijn kan of wil zorgen kunt u contact opnemen met de Konijnenherberg. indien plek vangen wij uw konijn op. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Deze kunt u vinden elders op de site onder het kopje ‘tarieven’. Indien u uw konijn afstaat dient deze gezond te zijn. Indien uw konijn bij aankomst niet gezond is, heeft de Konijnenherberg het recht om uw konijn te weigeren of extra kosten door te berekenen ivm de dierenartskosten die wij extra moeten maken.
Konijnen van de Konijnenherberg adopteren.
Net zoals honden en katten zijn er vaak ook ‘afgedankte’ konijnen. Als ze geluk hebben, worden ze naar een opvang gebracht ipv losgelaten in ‘de vrije natuur’. In het laatste geval overleven tamme konijnen namelijk niet.
In Nederland zijn verschillende opvangen voor konijnen en knaagdieren. Vaak zitten deze overvol. Anders dan asiels worden deze opvangen niet ondersteund door de overheid. Ze draaien vaak op vrijwilligers en donateurs. Met wat geluk kunnen ze dierenartsen vinden die tegen nette tarieven medische bijstand verlenen of castraties uitvoeren.
Het is altijd zinvol om een of meerdere konijnen te adopteren via een opvang. Allereerst bied je deze konijnen een tweede kans en steun je met het aankoopbedrag deze vrijwillige opvangen. Een opvang kan je ook veel vertellen over het gedrag van het konijn en eventuele problemen waarmee rekening moet worden gehouden. Bovendien zijn de rammen gecastreerd, wat problemen van een onverwacht nestje kan voorkomen. Een ander belangrijk voordeel is dat je bij een opvang je konijn zelf een maatje kan laten kiezen. Zo weet je altijd zeker dat het klikt!
Heeft u al een konijn en zoekt u een maatje? Dan kunt u bij mij terecht. Hieronder vertel ik kort onze aanpak. Meer info? Stuur gerust een mailtje!
U wilt uw konijn(en laten koppelen bij de Konijnenherberg:
U heeft zelf een ram: Deze dient tenminste twee weken vóór de koppeling gecastreerd te zijn. U kunt bij ons terecht op zoek naar een voedster. U neemt daarvoor uw eigen konijn mee. In de opvang stel ik u aan alle voedsters voor. Afhankelijk van het karakter en de leeftijd van uw konijn én wat u zoekt in een nieuw konijn, gaan we kijken naar de beste match. Hier ontstaat dus een eerste, tweede eneventueel derde keus. Als die keuze is gemaakt gaan we de konijnen bij ons op neutraal terrein samen zetten. We kijken dan hoe ze op elkaar reageren. Afhankelijk daarvan blkijven ze wel of niet bij elkaar. Vaak is het erg prettig om de konijnen een nachtje te laten logeren op neutraal terrein. Soms kan dat zelfs wat langer dan een nachtje zijn. Bij een koppel ligt de gemiddelde duur van een koppeling tussen de 1 en 3 dagen. Het kan dus zijn dat uw konijn hier blijft overnachten. Om mijn konijnen te beschermen geef ik ze niet mee naar huis als ik denk dat de nieuwe ‘relatie’nog niet helemaal stabiel is!
U heeft zelf een voedster: U kunt bij ons terecht op zoek naar een gecastreerde ram. U neemt daarvoor uw eigen konijn mee. In de opvang stel ik u aan alle rammen voor. Afhankelijk van het karakter en de leeftijd van uw konijn én wat u zoekt in een nieuw konijn, gaan we kijken naar de beste match. Hier ontstaat dus een eerste, tweede eneventueel derde keus. Als die keuze is gemaakt gaan we de konijnen bij ons op neutraal terrein samen zetten. We kijken dan hoe ze op elkaar reageren. Afhankelijk daarvan blkijven ze wel of niet bij elkaar. Vaak is het erg prettig om de konijnen een nachtje te laten logeren op neutraal terrein. Soms kan dat zelfs wat langer dan een nachtje zijn. Bij een koppel ligt de gemiddelde duur van een koppeling tussen de 1 en 3 dagen. Het kan dus zijn dat uw konijn hier blijft overnachten. Om mijn konijnen te beschermen geef ik ze niet mee naar huis als ik denk dat de nieuwe ‘relatie’nog niet helemaal stabiel is!
U wilt een koppel adopteren: U heeft de keus uit een bestaand koppel (dat al samen in de opvang zit) of een nieuw koppel. Een bestaand koppel kan meteen mee verhuizen, een nieuw koppel moeten we samenstellen en dat duurt gemiddeld een week.
U wilt graag een groepskoppeling met een of meerdere konijnen van hier: U komt met uw konijn(en) naar de Konijnenherberg. We gaan kijken wat uw wensen zijn en welke konijnen daarvoor bij elkaar gezet kunnen worden. Een groepskoppeling is een langer procen dan een duokoppeling en dat betekent dat uw konijn(en) altijd meerdere dagen tot een week blijven logeren!

De Konijnenherberg ontvangt geen subsidie voor de opvang van konijnen. Al het werk gebeurt op vrijwillige basis. Wij zijn altijd blij met een donatie. Ons rekeningnummer is NL04INGB0007403182 op naam van de Konijnenherberg. KvK 66549671