Ter adoptie (laatste update: 18-2-'18)

rammen (gecastreerd)

Jurre

Jurre is enorm lief en speels en gek op aandacht. Geboren in april 2015

Gijsje

Gijsje is een in eerste instantie wat verlegen manneke, geboren in 2017. Maar achter zijn verlegenheid gaat een stoere kerel schuil!

Memphis (tijdelijk niet plaatsbaar)

Memphis is een hele lieve kerel van 3 jaar. Toen hij in de opvang kwam, had hij een traanoog. Uit nader onderzoek bleek dat dat kwam doordat een kieswortel tegen zijn traanbuis drukte. Memphis is hieraan geopereerd en zodra hij op nacontrole is geweest en alles goed is, is hij weer plaatsbaar.

Plato (tijdelijk niet plaatsbaar)

Plato is een hele lieve hangoor van 2 jaar. Ernstig verwaarloosd werd hij in de opvang gebracht. Hij was van iemand met een verstandelijke beperking en heeft waarschijnlijk enorm slecht te eten gehad in zijn leven. Zijn nagels waren enorm lang, zijn gebit een vreselijke puinhoop. Hiervoor is hi onder het mes geweest. Zijn tanden zijn aangepakt maar nu moeten zijn traanbuizen nog doorgespoeld worden. Zodra Plato helemaal APK is, mag hij op zoek naar een fijn huisje.

Paulus

Paulus is een nieuwsgierig manneke dat in de opvang is gekomen omdat hij samen zat met een andere ram en dat werd vechten. Hij is pas een half jaar oud

Fellow

Dit grappige kereltje werd gekocht in de boerenbond en vervolgens kwam hij samen met een andere ram in een kooi van 100x50 cm te zitten. Dat werd uiteraard oorlog en Fellow kwam naar onze opvang om een vrouw te vinden. Hij is nog erg jong en speels

Johnny Boy

Deze lieve hangoorman kreeg de naam van de man die hem met de dierenambulance oppikte. Waarom hij is gedumpt? Geen idee, het is een erg enthousiast en vriendelijk kereltje

Oxbow (plaatsbaar vanaf 19 februari)

Oxbow is een lieve hangoorman van onbekende leeftijd. Hij is namelijk gedumpt. Zodra hij gecastreerd is mag hij op zoek naar een fijn huisje

Vince (plaatsbaar vanaf 19 februari)

Vince....gekocht in de dierenwinkel omdat het leuk was voor bij de kippen. Samen met nog een andere voedster die nest na nest kreeg omdat Vince niet gecastreerd was. Vince is de enige die het heeft overleefd....nu zit hij hier, op zoek naar een tweede kans met baasjes die weten waar ze aan beginnen. Zodra hij gecastreerd is, mag hij verhuizen

Hector (plaatsbaar vanaf 19 februari)

Hallo, ik ben Hector. Mijn baasje kon helaas niet meer voldoende tijd aan mij besteden en daarom zit ik nu in de opvang op zoek naar een leuke meid met lief baasje. Ik ben geboren op 14 juli 2017

Werner (plaatsbaar vanaf 1 maart)

Werner is een hele lieve ram die op straat is gevonden. Zijn leeftijd is daarom onbekend. Hij is 15-2 gecastreerd en mag daarom vanaf 1-3 op zoek naar een maatje!

Cactus (plaatsbaar vanaf 26-2)

Hoi ik ben Cactus, een lieve, vrolijke Vlaamse man. Helaas ben ook ik op straat gevonden dus mijn leeftijd weten ze niet, maar ik zit in de categorie 4 maanden tot een half jaar. Ik ben nog een jong en enthousiast en ik zoek een fijne vriendin en een baasje dat de ruimte voor mij heeft want ik word nog behoorlijk wat groter!

Tumtum (plaatsbaar vanaf 5 maart)

Hallo ik ben Tumtum. Ik ben een klein dwerg mannetje van nog geen 2 jaar jong. Mijn baasjes hadden altijd al konijnen en toen hun laatste konijn overleed kregen ze mij cadeau als 'troost'. Maar eigenlijk wilden ze helemaal geen konijn meer, dus dat cadeau pakte niet zo best uit. Daarom zit ik nu in de opvang op zoek naar een nieuw baasje, maar deze keer eentje die óók zorgt dat ik een lief vriendinnetje krijg!

James

Dag dames ik ben James. Een hele vriendelijke hangoor van 2,5 jaar jong. Toen ik nog een baby James was zat ik ook al in de opvang bij de Konijnenherberg maar nu ben ik helaas teruggekomen, op zoek naar een nieuwe vriendin. Ik ben erg enthousiast en nieuwsgierig en ik zoek een vriendin die ook lekker ondernemend is!

voedsters (niet gesteriliseerd)

Pip

Pip is geboren in juli 2012 en afgelopen winter overleed haar maatje. Haar eigenaren wilden stoppen met het houden van konijnen en dus is  Pip aan het wachten tot ze in de opvang weer een nieuwe liefde ontmoet

 

Wilma

Wilma kwam de opvang binnen met een nies. Na 3 weken antibiotica zonder resultaat besloten we een röntgenfoto te maken. Daarop was te zien dat Wilma een abces op haar longen heeft. helaas valt daar niks aan te doen en de vraag is dus ook wie Wilma een goed tehuis wil bieden, voor zo lang als dat duurt. Aan Wilma zitten daarom geen adoptiekosten verbonden, we willen gewoon dat ze nog lekker een maatje heeft voor zolang als haar leven duurt. We weten niet hoe lang dat is, het kan zijn twee maanden of 5 jaar. Wilma mag ook in een groep worden gekoppeld

 

Uk

In november kwam ze als een heel klein ukkie de opvang binnen: Uk. Uk was op straat gevonden en een hoopje ellende. Klein, graatmager en een oog volledig dicht met pus. Bij het schoonmaken bleek Uk een gescheurd ooglid en een zweer op haar oog te hebben. Wekenlang is het oog gezalfd en is Uk heerlijk in de watten gelegd. Ze groeide en groeide en kwam goed op gewicht. Echter het oog bleek een zorg. Daarom kreeg uk een ooglidcorrectie waarbij de scheur werd gerepareerd. Hierna herstelde het oog eindelijk goed. 

Uk is klaar voor adoptie. omdat ze is gevonden kennen we haar achtergrond niet. Ze is behoorlijk wantrouwig geworden door het vele zalven van het oog (want 4x per dag pakken is niet erg leuk voor een konijn). Daarnaast blijkt Uk een teddy dwerg te zijn. Een langharig konijn dus dat wekelijks vachtverzorging nodig heeft. teddy's zijn altijd erg vriendelijke konijnen en daarom durven we te zeggen dat je aan Uk een geweldig konijn gaat hebben. Wie wil wat tijd in ons kleintje investeren?

Aniek

Aniek 3 jaar

Klaasje

Dag heren mijn naam is Klaasje. Ik had een vriendje maar deze kwam te overlijden en nu ben ik afwachting van een nieuwe liefde. 

Leeuw

Dag mannen ik ben Leeuw. Ik ben niet zo wild als dat klinkt hoor dus je hoeft niet bang te zijn. Ik ben een lieve hangoor, geboren op 10 mei 2014. Ik zat samen met mijn zusje maar twee dames samen is geen goede combi. Daarom leven wij al een aantal jaren apart van elkaar en ons baasje besloot ons naar de opvang te brengen zodat we allebei gelukkig kunnen worden met een eigen vriendje in plaats van ons leven lang alleen door te brengen.

Tijgertje

Dag mannen ik ben Tijgertje. Ik ben niet zo wild als dat klinkt hoor dus je hoeft niet bang te zijn. Ik ben een lieve hangoor, geboren op 10 mei 2014. Ik zat samen met mijn zusje maar twee dames samen is geen goede combi. Daarom leven wij al een aantal jaren apart van elkaar en ons baasje besloot ons naar de opvang te brengen zodat we allebei gelukkig kunnen worden met een eigen vriendje in plaats van ons leven lang alleen door te brengen.

Lola (tijdelijk niet plaatsbaar)

Ik ben Lola en ik weet wat ik wil. Ik ben een dame geboren in september 2017 en ik heb een eigen willetje. Ik ben nog jong en onderzoekend. Zodra mijn traanoogje is opgelost mag ik verhuizen

voedsters (gesteriliseerd)

Sandy

Dit lieve dametje is gevonden op straat. Sandy is een rustig dametje. haar leeftijd is onbekend

Maria

Maria is afgestaan omdat ze geen aandacht meer kreeg. Eenmaal in de opvang bleek dat Maria  wat last van haar hormonen had en daarom is ze gesteriliseerd. Ze kan absoluut niet binnen wonen want Maria is een bezige bij. Een zandbak om lekker te graven staat heel hoog op haar wensenlijstje. Maria is geboren in 2015

 

Dionne

Gevonden op straat en een van de jongste konijnen die we hebben laten steriliseren. Dionne werd door de dierenarts geschat op 4 maanden. Sterilisatie was nét mogelijk. Omdat we de leeftijd van gedumpte  konijnen niet weten worden ze altijd gesteriliseerd om te voorkomen dat er een nestje komt.

Peppa

Dag heren ik ben Peppa. Een jonge, energieke dame geboren in juli 2017. Bij mijn vorige baasje had ik te weinig ruimte dus ik verveelde me enorm. Ondanks goede zorgen was het niet mogelijk mij meer ruimte en een vriendje te geven en dus ben ik voor mijn bestwil afgestaan. Nu zoek ik dus een leuke knul die mij fijn de ruimte kan geven en natuurlijk een lief baasje!

Lean

Lean, 2,5 jaar

Stacey

Hoi allemaal ik ben Stacey en ik heb mooie helicopteroren. Ik ben waarschijnlijk nog erg jong, maar hoe jong weten ze niet want ik ben op straat gevonden. Daarom ben ik voor de zekerheid ook maar gesteriliseerd. 

koppels

(de koppels worden niet uit elkaar gehaald. Ze kunnen wel evt in een groep gekoppeld worden met één of meerdere voedsters)

Beavis en Brava

Als je op zoek bent naar een lief en enorm koppel dan is dit je kans! Beavis en Brava zijn vader en dochter en houden enorm van aaien. Beavis is een teddy dwerg, hij heeft daardoor wekelijks vachtonderhoud nodig. Bij de Konijnenherberg zijn we gecertificeerd trimmer en we geven je dus een korte cursus om je hierbij op weg te helpen. Daarnaast kun je altijd op ons terugvallen voor hulp bij de vachtverzorging.

Beavis is gecastreerd, Brava is NIET gesteriliseerd

 

Danique en Picasso

Hallo, wij zijn Danique en Picasso. Een lief, rustig en kersvers koppeltje. Danique kwam namelijk in de opvang met Aniek en Picasso kwam met  Ronnie. Twee rammen en twee voedsters dus en beide koppels lagen met elkaar overhoop. Toen hebben we de twee 'underdogs' van het stel samen gezet en dat is nu dikke liefde. Deze twee mogen dus fijn samen verhuizen. 

Picasso is gecastreerd, Danique is NIET gesteriliseerd

 

Suus en Luuk

Hallo, wij zijn Suus en Luuk en we kwamen in de opvang terecht omdat ons baasje met pijn in het hart tot de conclusie kwam dat ze ons niet genoeg aandacht kon geven. Wij zijn van kleins af aan al bij elkaar en kunnen het goed vinden. Onze Suus is de ondernemer van het stel! Luuk heeft een pluizig bolletje maar hoeft daarvoor iet gekamd te worden. We zijn allebei wel een beetje dik, dus we mogen nog wel wat grammetje afvallen!

Luuk is gecastreerd, Suus is NIET gesteriliseerd

 

Doortje en Duncan (zijn aan het daten)

Doortje en Duncan zijn een koppel grappige konijnen om te zien. Behoefte aan mensen hebben ze iets minder, al zijn ze dit hier aan het leren. Zij zijn op zoek naar baasjes die hierin geduldig zijn en niet teveel ineens van ze verwachten. Voor gezinnen met kinderen zijn deze twee niet geschikt omdat ze niet houden van impulsieve dingen.

Duncan is gecastreerd en Doortje is gesteriliseerd

Wilbur en Witje zijn aan het daten

Deze twee hangoren zijn nog niet zo lang in de opvang en zijn inmiddels aardig aan het wennen. In hun korte tweejarige leventje hebben ze niet zoveel aandacht maar we heel veel te eten gehad. Daarom staan ze nu tijdelijk op dieet.

Bij afstand werd aangegeven dat Wilbur sinds de castratie erg angstig was geworden. De reden hiervan is niet de castratie maar het feit dat Witje inmiddels een puber met bijbehorende hormonen was geworden en enorm dominant was richting Wilbur. In de opvang heb ik dat gedrag een week aangekeken en besloten om Witje te laten steriliseren. Binnen een aantal weken zal er wat meer rust heersen.

Wilbur is gecastreerd en Witje is gesteriliseerd

De Konijnenherberg ontvangt geen subsidie voor de opvang van konijnen. Al het werk gebeurt op vrijwillige basis. Wij zijn altijd blij met een donatie. Ons rekeningnummer is NL04INGB0007403182 op naam van de Konijnenherberg. KvK 66549671