Ter adoptie (laatste update: 18-2-'18)

rammen (gecastreerd)

Jurre

Jurre is enorm lief en speels en gek op aandacht. Geboren in april 2015

Paulus

Paulus is een nieuwsgierig manneke dat in de opvang is gekomen omdat hij samen zat met een andere ram en dat werd vechten. Hij is pas een half jaar oud

Fellow

Dit grappige kereltje werd gekocht in de boerenbond en vervolgens kwam hij samen met een andere ram in een kooi van 100x50 cm te zitten. Dat werd uiteraard oorlog en Fellow kwam naar onze opvang om een vrouw te vinden. Hij is nog erg jong en speels

Oxbow (plaatsbaar vanaf 19 februari)

Oxbow is een lieve hangoorman van onbekende leeftijd. Hij is namelijk gedumpt. Zodra hij gecastreerd is mag hij op zoek naar een fijn huisje

Vince (plaatsbaar vanaf 19 februari)

Vince....gekocht in de dierenwinkel omdat het leuk was voor bij de kippen. Samen met nog een andere voedster die nest na nest kreeg omdat Vince niet gecastreerd was. Vince is de enige die het heeft overleefd....nu zit hij hier, op zoek naar een tweede kans met baasjes die weten waar ze aan beginnen. Zodra hij gecastreerd is, mag hij verhuizen

Werner (plaatsbaar vanaf 1 maart)

Werner is een hele lieve ram die op straat is gevonden. Zijn leeftijd is daarom onbekend. Hij is 15-2 gecastreerd en mag daarom vanaf 1-3 op zoek naar een maatje!

Tumtum (plaatsbaar vanaf 5 maart)

Hallo ik ben Tumtum. Ik ben een klein dwerg mannetje van nog geen 2 jaar jong. Mijn baasjes hadden altijd al konijnen en toen hun laatste konijn overleed kregen ze mij cadeau als 'troost'. Maar eigenlijk wilden ze helemaal geen konijn meer, dus dat cadeau pakte niet zo best uit. Daarom zit ik nu in de opvang op zoek naar een nieuw baasje, maar deze keer eentje die óók zorgt dat ik een lief vriendinnetje krijg!

James

Dag dames ik ben James. Een hele vriendelijke hangoor van 2,5 jaar jong. Toen ik nog een baby James was zat ik ook al in de opvang bij de Konijnenherberg maar nu ben ik helaas teruggekomen, op zoek naar een nieuwe vriendin. Ik ben erg enthousiast en nieuwsgierig en ik zoek een vriendin die ook lekker ondernemend is!

voedsters (niet gesteriliseerd)

Pip

Pip is geboren in juli 2012 en afgelopen winter overleed haar maatje. Haar eigenaren wilden stoppen met het houden van konijnen en dus is  Pip aan het wachten tot ze in de opvang weer een nieuwe liefde ontmoet

 

Uk

In november kwam ze als een heel klein ukkie de opvang binnen: Uk. Uk was op straat gevonden en een hoopje ellende. Klein, graatmager en een oog volledig dicht met pus. Bij het schoonmaken bleek Uk een gescheurd ooglid en een zweer op haar oog te hebben. Wekenlang is het oog gezalfd en is Uk heerlijk in de watten gelegd. Ze groeide en groeide en kwam goed op gewicht. Echter het oog bleek een zorg. Daarom kreeg uk een ooglidcorrectie waarbij de scheur werd gerepareerd. Hierna herstelde het oog eindelijk goed. 

Uk is klaar voor adoptie. omdat ze is gevonden kennen we haar achtergrond niet. Ze is behoorlijk wantrouwig geworden door het vele zalven van het oog (want 4x per dag pakken is niet erg leuk voor een konijn). Daarnaast blijkt Uk een teddy dwerg te zijn. Een langharig konijn dus dat wekelijks vachtverzorging nodig heeft. teddy's zijn altijd erg vriendelijke konijnen en daarom durven we te zeggen dat je aan Uk een geweldig konijn gaat hebben. Wie wil wat tijd in ons kleintje investeren?

Aniek

Aniek 3 jaar

Klaasje

Dag heren mijn naam is Klaasje. Ik had een vriendje maar deze kwam te overlijden en nu ben ik afwachting van een nieuwe liefde. 

Leeuw

Dag mannen ik ben Leeuw. Ik ben niet zo wild als dat klinkt hoor dus je hoeft niet bang te zijn. Ik ben een lieve hangoor, geboren op 10 mei 2014. Ik zat samen met mijn zusje maar twee dames samen is geen goede combi. Daarom leven wij al een aantal jaren apart van elkaar en ons baasje besloot ons naar de opvang te brengen zodat we allebei gelukkig kunnen worden met een eigen vriendje in plaats van ons leven lang alleen door te brengen.

Lola (tijdelijk niet plaatsbaar)

Ik ben Lola en ik weet wat ik wil. Ik ben een dame geboren in september 2017 en ik heb een eigen willetje. Ik ben nog jong en onderzoekend. Zodra mijn traanoogje is opgelost mag ik verhuizen

voedsters (gesteriliseerd)

Maria

Maria is afgestaan omdat ze geen aandacht meer kreeg. Eenmaal in de opvang bleek dat Maria  wat last van haar hormonen had en daarom is ze gesteriliseerd. Ze kan absoluut niet binnen wonen want Maria is een bezige bij. Een zandbak om lekker te graven staat heel hoog op haar wensenlijstje. Maria is geboren in 2015

 

Lean

Lean, 2,5 jaar

koppels

(de koppels worden niet uit elkaar gehaald. Ze kunnen wel evt in een groep gekoppeld worden met één of meerdere voedsters)

Beavis en Brava

Als je op zoek bent naar een lief en enorm koppel dan is dit je kans! Beavis en Brava zijn vader en dochter en houden enorm van aaien. Beavis is een teddy dwerg, hij heeft daardoor wekelijks vachtonderhoud nodig. Bij de Konijnenherberg zijn we gecertificeerd trimmer en we geven je dus een korte cursus om je hierbij op weg te helpen. Daarnaast kun je altijd op ons terugvallen voor hulp bij de vachtverzorging.

Beavis is gecastreerd, Brava is NIET gesteriliseerd

 

Danique en Picasso

Hallo, wij zijn Danique en Picasso. Een lief, rustig en kersvers koppeltje. Danique kwam namelijk in de opvang met Aniek en Picasso kwam met  Ronnie. Twee rammen en twee voedsters dus en beide koppels lagen met elkaar overhoop. Toen hebben we de twee 'underdogs' van het stel samen gezet en dat is nu dikke liefde. Deze twee mogen dus fijn samen verhuizen. 

Picasso is gecastreerd, Danique is NIET gesteriliseerd

 

Andy en Snuffie

Wat een pech. In november werden Andy en Snuffie geadopteerd als nieuwe vrienden van Eekhoorn. Helaas kwam Eekhoorn te overlijden en wilde het nieuwe baasje van Andy en Snuffie stoppen met het houden van konijnen. Dat betekent dat ze voor de tweede keer in een half jaar tijd hier in de opvang zitten.

Als je van knuffelen houdt ben je bij Snuffie aan het juiste adres. Ze geniet van urenlange aaisessie.

Snuffie is een Engelse hangoor en daarmee valt ze in de categorie grote rassen en ze hebben dus wel iets meer ruimte odig dan een konijn van gemiddelde grootte. 

 

Andy is gecastreerd, Snuffie is NIET gesteriliseerd

Bukx en Cato

Ook deze twee zijn helaas terug in de opvang: Bukx en Cato.

Bukx is een langharig konijn dat vachtverzorging nodig heeft en op zijn vorige huisje bleek dit niet goed te lukken. Daarom zijn ze in overleg terug want het is niet fijn als Bukx steeds onder de klitten zit.

Cato is een heel lief konijn, Bukx is wat meer op zichzelf. Helaas heeft hij toch wel een borstelbeurt nodig op zijn tijd. Het borstelen en trimmen laat hij goed toe.

Voor Bukx geldt dat ik je in de vachtverzorging ondersteuning kan geven en ook advies hoe je dit aan moet pakken.

 

Bukx is gecastreerd, Cato is NIET gesteriliseerd

De Konijnenherberg ontvangt geen subsidie voor de opvang van konijnen. Al het werk gebeurt op vrijwillige basis. Wij zijn altijd blij met een donatie. Ons rekeningnummer is NL04INGB0007403182 op naam van de Konijnenherberg. KvK 66549671