Afstaan

Konijn aan de Konijnenherberg afstaan.

Doordat ik samenwerk met de dierenambulance omgeving Tilburg, krijg ik ook veel gedumpte konijnen binnen. Dit zijn konijnen die door hun baasje los zijn gelaten op straat, in het bos, in het park of elders. Konijnen kunnen niet overleven in het wild en sterven vaak een langzame, pijnlijke dood. De konijnen die geluk hebben worden gevangen en komen in mijn opvang terecht. Soms zijn konijnen niet meer te redden en is het enige dat ik kan doen, ze vredig laten inslapen en ze uit hun lijden verlossen.

Als u om wat voor reden dan ook niet meer voor uw konijn kan of wil zorgen kunt u contact opnemen met de Konijnenherberg. Zoals u hierboven kunt lezen overleeft een konijn het anders niet! Indien plek vangen wij uw konijn op. Wij hebben gemiddeld zo'n 60 konijnen in de opvang en dat betekent dat u soms niet per direct uw konijn kan brengen. Indien er geen plek is wordt uw konijn op de wachtlijst gezet en wordt u zo snel mogelijk gebeld. Gemiddeld duurt deze lijst niet langer dan 1 of twee weken, maar vlak voor de zomervakantie is deze wachtlijst lang. Heeft u besloten om uw konijn af te staan? Wacht dan niet tot eind juni want dan is er geen plek meer en zult u moeten wachten tot na de zomervakantie. Want in de zomerperiode is opvangcapaciteit helaas niet groot genoeg, terwijl wel de meeste mensen hun konijn dan juist af willen staan.

Aan het afstand doen van uw konijn zijn kosten verbonden. U bent zelf verantwoordelijk voor het dier en de vlieger 'je hebt er toch zelf voor gekozen om een opvang te beginnen' gaat niet op. Als opvang bestaan wij van giften en donaties en ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die er geld mee verdient.

Alvorens een konijn herplaatst kan worden moet deze medisch in orde zijn, gecastreerd worden en ingeënt. Ook moet u zich realiseren dat het voeren en verzorgen van uw konijn mij ook geld kost. U kunt uw ram afstaan voor 20 euro, uw voedster voor 15. Voor meerdere konijnen of koppels kunt u contact opnemen. Speciale situaties vragen speciale maatregelen en bij mij gaat het welzijn van de konijnen altijd voor. Nestjes jonge konijnen zijn daarom kosteloos welkom en mocht u de afstandskosten niet kunnen betalen dan probeer ik daar een mouw aan te passen voor zover in mijn macht ligt.

Indien u een konijn brengt dat niet gezond is en medische zorg nodig heeft, heeft de Konijnenherberg het recht uw konijn te weigeren of extra kosten in rekenening te brengen om extra kosten te dekken. Bovendien dienen uw konijnen  recent ingeënt te zijn tegen RHD1/myxomatose dmv de Nobivac enting en tegen RHD2. Dit dient aangetoond te worden met een paspoort. Indien uw konijn niet in ingeënt is kan uw konijn hier geënt worden, maar dan is de afstandsbijdrag hoger dan de genoemde bedragen.

Als u meer informatie wilt over het afstaan van uw konijn kunt u een mailtje sturen naar lonnekewagener@outlook.com, liever niet bellen. De mail wordt in principe wordt elke avond beantwoord (maar ik ben ook maar een mens en soms ben ik een keer niet tot midden in de nacht mailtjes aan het beantwoorden omdat ik nog een gezin heb waar ik tijd aan wil besteden ;) )

Ik wil graag contact opnemen.

De Konijnenherberg ontvangt geen subsidie voor de opvang van konijnen. Al het werk gebeurt op vrijwillige basis. Wij zijn altijd blij met een donatie. Ons rekeningnummer is NL04INGB0007403182 op naam van de Konijnenherberg. KvK 66549671