Konijn logeren

Logeren

 

Naast het opvangen en herplaatsen van gedumpte en afgestane konijnen, bieden wij u ook de mogelijkheid om uw konijn(en) hier te laten logeren wanneer u op vakantie bent, gaat verhuizen, of tijdelijk even niet voor ze kunt zorgen. Hieronder ziet u wat wij uw konijn daarbij bieden. Respectievelijk vindt u de tarieven en informatie over het verblijf van uw konijnen.

Algemene voorwaarden

Tarieven

Tarieven voor de vakantieopvang (vanaf februari 2023 incl.21% btw). Het is mogelijk om te pinnen.

*1 konijn in één verblijf per dag: €4,50
(ALLEEN ICM KOPPELVAKANTIE)

Let op: Koppelvakanties uitgesloten vang ik geen konijnen op die zonder maatje door het leven moeten. Enkel konijnen die op koppelvakantie komen zijn in hun eentje welkom, zij blijven immers niet lang alleen! Ik ben van mening dat een konijn niet alleen hoort te zitten en een konijn alleen in pension heeft ontzettend veel moeite met acclimatiseren omdat hij geen maatje heeft bij wie hij zich terug kan trekken.

  • 2 konijnen in één standaard verblijf  per dag: €9,00
  • 3 konijnen (óf twee konijnen groot ras) in één extra groot verblijf  per dag  €10,00
    meerdere konijnen in overleg

Let op:
Indien u uw vakantie annuleert kan dit kosteloos tot 6 weken van tevoren. Daarna zal 50% van de pensionprijs in rekening worden gebracht. Indien u een konijn of cavia brengt die extra medische zorg nodig heeft (ogen druppelen, antibiotica geven, etc) komt hier 1 euro per dag extra bij.

Voer

Uw konijn komt bij mij niks te kort! Onderstaand kunt u lezen wat uw konijnen gevoerd krijgen. Dit alles is uiteraard te bespreken en aan andere wensen kan worden voldaan. Vaak signaleer ik dat er wat voedingsfouten worden gemaakt waardoor konijnenerg ziek kunnen worden. Ik bespreek dit dan met de eigenaar en geef hier advies in. Desgewenst kan er tijdens de pensionperiode al overgeschakeld worden op een gezonder rantsoen!

Hooi

Hooi mag zeker niet ontbreken in het rantsoen van uw konijn. Voldoende ruwvoer is van groot belang om de darmflora in orde te houden en te zorgen voor voldoende slijtage van het gebit. Ik heb hier  hooi van uitstekende kwaliteit, speciaal ingekocht voor de (ook kieskeurige!) konijnen. Tot nu toe zijn zelfs de moeilijkste hooi-eters er dol op! Het hooi komt uit Duitsland en is heerlijk geurig kruidenhooi zonder onkruid. Uw konijn heeft 24 uur per dag een gevulde hooiruif. (Dit hooi is tevens in grote zakken  te koop voor 7 euro per zak)

Hardvoer

Naast hooi zal bijna elk konijn thuis ook hardvoer (brokjes) krijgen. Dit dient u zelf voldoende mee te nemen als u uw dier bij ons laat logeren. Niet alle dieren krijgen hetzelfde merk of dezelfde samenstelling. Het is voor konijnen niet goed om ineens over te schakelen op ander voer, ze kunnen er darmproblemen van krijgen. Vandaar dat het noodzakelijk is dat uw dier zijn eigen voer krijgt! Ik vraag u om het hardvoer in een afsluitbare bak of ton mee te geven.

Ook de hoeveelheid hardvoer die een dier krijgt verschilt. Mijn eigen konijnen krijgen de hele dag onbeperkt ruwvoer (ze hebben dus altijd hooi ter beschikking). Ook krijgen mijn konijnen zowel ’s ochtends al ’s avond hardvoer, ik geef ze afgemeten porties om ervoor te zorgen dat de konijnen zich niet overeten aan brok, want hooi hoort het hoofdbestanddeel te zijn van het rantsoen van uw konijn (zie ook ‘wat eet een een konijn’). Wanneer uw konijn afgemeten hoeveelheden krijgt, is het wel prettig voor mij als u een soort van maatbeker/ bakje meebrengt zodat ik evenveel kan voeren als thuis.

Groente

Dagelijks een portie groente is lekker en gezond! Mijn konijnen krijgen elke dag een behoorlijke hoeveelheid groente. Uiteraard afgestemd op wat een konijn  wel of niet mag hebben. In de praktijk betekent dit vooral andijvie, witlof, wat broccolistelen, en 1x per week een bospeen.

Als uw konijn  komt logeren krijgt deze ook elke dag verse groenten. Ook hier weer in overleg wat uw dier thuis gewend is, want teveel groente kan diarree veroorzaken als ze dit niet gewend zijn. Ik heb ook regelmatig dieren die thuis geen groente krijgen. De ervaring leert dat ze het graag eten en dat het echt een goede aanvulling is op het rantsoen. Als u wilt kunnen we hier dus voorzichtig mee starten als ze komen logeren.

Drinken

De logés krijgen elke dag vers drinkwater. U hebt de keuze tussen een drinkflesje of een bakje.

Verblijven

Ik ben er trots op dat de Konijnenherberg een van de weinige pensions in Nederland is waarbij konijnen ook écht de ruimte hebben. Waar in veel pensions konijnen slechts een paar uur de pootjes kunnen strekken hebben ze hier 24 uur per dag de vrijheid om te rennen, springen of te luieren. De Konijnenherberg heeft enorm ruime verblijven zodat uw konijn lekker rond kan hupsen. Ook voor de grotere rassen zoals de Franse hangoor en de Vlaamse reus zijn de verblijven groot genoeg.

Ik ben een voorstander van veel ruimte. Ik hou er niet van om konijnen in hokjes op te sluiten en ik wil dat ze de hele dag bewegingsvrijheid hebben. Dat betekent dus dat uw dier(en) bij mij die ruimte ook krijgen. Ze zitten dus niet de hele dag in een hok met een paar uur per dag uitloop, maar kunnen de hele dag hun pootjes strekken. Dat betekent ook dat verblijven dus niet worden opgesplitst maar dat uw konijn(en) volledig de ruimte hebben.
afmeting verblijven;

-De ‘standaard’ verblijven, geschikt voor de kleine tot middelgrote rassen zijn 1.50 x 1.60 meter. Per verblijf is ruimte voor 2 konijnen.
-De ‘grote’ verblijven, geschikt voor de grotere rassen of bv groepen van 3 konijnen zijn 1.30 x 2.40 meter.

Omdat ik nog steeds vaak de vraag krijg of konijnen echt apart zitten: JA. Uw konijn zit nooit bij vreemde konijnen. Elk konijn heeft zijn eigen verblijf en dus ontzettend veel ruimte. Ook worden konijnen die wél bij elkaar horen, uiteraard niet uit elkaar gehaald.

De ondergrond is van beton, dus makkelijk schoon te maken en hygiënisch. In elk verblijf ligt een schone laag vlas, dit stoft niet en neemt en urine goed op en is bovendien een natuurproduct waar ze lekker in kunnen scharrelen op zoek naar lekkere eetbare deeltjes. Veel konijnen graven hier ook graag in.

Extra’s

In alle verblijven staan een of meerdere schuilhokken waar de konijnen onder kunnen gaan zitten als ze zich onveilig voelen. Bovendien zitten ze er ook graag op en is het dus tevens een leuk speelobject! Verder verzamel ik wilgentakken, zodat de dieren altijd iets te knabbelen hebben.

Bij echte hittegolven zoals bijvoorbeeld afgelopen zomer zijn de verblijven al lekker koel, maar ook zal ik dan icepods in het hok leggen waar de konijnen extra verkoeling bij kunnen zoeken. Ze zitten hier ook nooit in de volle zon!

Binnenkonijnen buiten huisvesten?

In de zomer is het natuurlijk geen probleem om ook uw binnenkonijn bij ons te brengen. De temperatuur is dan immer gelijk of warmer dan binnen. Ook in het najaar zal dit soms nog prima kunnen. In hartje winter is het niet aan te raden om uw binnenkonijn buiten te laten logeren. Het verschil in temperatuur is dan te groot en uw konijn kan hier ziek van worden.

Ik wil graag contact opnemen.

Contact

De Konijnenherberg ontvangt geen subsidie voor de opvang van konijnen. Al het werk gebeurt op vrijwillige basis. Wij zijn altijd blij met een donatie. Ons rekeningnummer is NL04INGB0007403182 op naam van de Konijnenherberg. KvK 66549671