Facebook Feed Test

Wegens drukte in de opvang zelf is er weinig tijd over voor facebook. Dit kan ik echter niet laten om te delen. Ik heb er laatst al wat over gepost. De ellende rondom de teddy konijnen moet echt stoppen. Waarom worden deze dieren nog gefokt? Waarom vermelden fokkers er niet bij hoe ontieglijk veel zorg deze dieren nodig hebben? Ik zie de nestjes regelmatig voorbijkomen en het enige dat er bij staat is 'schattige pluizenbollen te koop'
Waarom doe je dit die dieren aan? Wat een verwaarlozing heb ik de laatste weken alweer gezien. En waarom laat je het als eigenaar zo ver komen als op onderstaande foto's. Dit gaat al maanden fout en niemand doet er iets aan. Het is wederom een wonder dat dit dier nog leeft. Niet eens vanwege de vreselijke stank en kans op maden, maar omdat er een klont poep van 85 gram aan zijn billen hing waardoor hij niet meer kon poepen. Ik heb een megaklont poep uit moeten knijpen wat via de penis naar buiten kwam. De meeste konijnen waren al 10x dood gegaan aan verstopping.

Ondertussen loopt de wachtlijst op. De meeste mensen hebben niet één maar zelfs twee teddy's. Er staan er nu 10 op de lijst. Wat een ellende. Dit is dus ook een dringende oproep aan mensen die ze wél goed kunnen verzorgen of ze niet toevallig een extra teddy onder hun hoede willen nemen.

En verder hoop ik dat dit bericht massaal gedeeld wordt op alle teddy facebookpagina's waar fokkers hier vrolijk mee verder blijven gaan. DE FOK VAN TEDDY'S MOET ECHT STOPPEN!
... See MoreSee Less

DRINGEND GEZOCHT: NIEUW HUIS VOOR LANGHARIGE KONIJNEN

Op het moment begint het een probleem te worden: alle langharige konijnen die de opvang dreigen te overspoelen. Waarom is dit een probleem denk je misschien? Ik probeer het kort uit te leggen. Langharige konijnen zijn een probleem op zich. Ze zien er schattig en fluffy uit en worden vaak in een impuls aangekocht. Op dat vlak verschilt het nog niet eens zoveel met een normaal konijn 😉
Alleen verkijken mensen zich vaak enorm op de vachtverzorging. Aan de lopende band komen er volledig vervilte konijnen de opvang binnen. Vaak kunnen ze niet meer lopen omdat de poten aan de kin zijn vastgegroeid. Het kost uren om ze te ontklitten en vaak lopen ze zo al maanden rond. Zeker in de wintermaanden gaat het mis. De reden waarom ze af worden gestaan is altijd omdat mensen zich verkeken hebben op de verzorging. En daar zit ook het verschil. Langharige konijnen hebben nl vachtverzorging nodig. en dat is niet 'af en toe eens kammen' maar wekelijks onderhouden met af en toe een bezoek aan de trimmer als dat nodig is. En dat realiseren mensen zich niet. Je kunt niet zeggen 'ik sla eens een week over, want dan begint je konijn al volledig te ontploffen als het even tegen zit. Je moet dus wekelijks kammen en knippen.
Regen is ook funest voor deze pluizenbollen: de meeste langharigen zijn nl niet raszuiver en hebben daardoor een lastigere vacht. En bij het kleinste regenbuitje begint deze vaak al te vilten.
Momenteel zitten er 4 (koppels met) langharige konijnen in de opvang: Uk, Pluis, Beavis (met Brava) en Bukx (met Cato). allemaal zitten ze er al een hele tijd en allemaal worden ze maar niet geadopteerd omdat niemand het extra werk ziet zitten.
Inmiddels staan er ook 6 langharige konijnen op de afstandslijst. Ze zitten er allemaal ellendig bij in hun huidige huis, maar ik kan ze simpelweg niet kwijt. Het kost mij als opvang haast meer werk om de huidige langharigen te onderhouden dan de rest van de 60 konijnen te verzorgen. Dus zo lang deze 4 er zitten, kan er geen nieuw langharig konijn bij en wordt de situatie voor de konijnen op de wachtlijst niet beter.
Vandaar dus dit lange verhaal en dringende oproep: wie o wie kan een goed tehuis bieden aan een (koppel met) langharig konijn? Wie heeft hier ervaring mee en kan het beestje bieden wat nodig is?
Uiteraard dien je ook over een ruime huisvesting te beschikken en als je gaat voor een konijn niet al een koppel vormt dien deze wel een maatje te krijgen.

Delen is heel erg lief, hopelijk kunnen we op deze manier een aantal langharige konijnen zo snel mogelijk van de wachtlijst af halen!
... See MoreSee Less

Het enige konijn dat geschikt is als knuffeldier 😉
Fijn paasweekend allemaal!
... See MoreSee Less

VERVOER GEZOCHT VOOR VRIJDAG AS BREDA-MOERGESTEL

in samenwerking met St Konijnenopvang Knaller io helpen we een 82-jarige man uit de brand die zijn bovenbeen heeft gebroken. Daarvoor komen 8 konijnen vanuit het noorden van het land naar onze opvangen. We vangen er per opvang 4 op.

Is er iemand die er as vrijdag tussen pakweg 15 en 20 uur 4 op kan halen bij opvang Knaller in Breda en naar ons brengen? Mandjes of dozen worden geregeld
... See MoreSee Less

NIEUWE POGING VERVOER GEZOCHT

Voor een buitenhok dat wij voor de opvang mogen hebben. Inmiddels is het hok uit elkaar. Kan dus ook met een (grotere) personenauto worden vervoerd. Hok staat in Gilze en moet naar Moergestel
... See MoreSee Less

De Konijnenherberg ontvangt geen subsidie voor de opvang van konijnen. Al het werk gebeurt op vrijwillige basis. Wij zijn altijd blij met een donatie. Ons rekeningnummer is NL04INGB0007403182 op naam van de Konijnenherberg. KvK 66549671